26 Mayıs 2017 Cuma

Neden Toplu SMS Satın Alırken Evrak Gönderiyorum Diyorsanız?

                                                                                                                    

    Bunu sizlere birkaç örnek ile açıklamak istiyorum, düşünün bir telefon hattı almaya gittiniz ve sizlerden ilk olarak kimlik fotokopinizi alıyorlar ve iletişim bilgileriniz alınıyor onlara şu soruyu yöneltiyor musunuz? Neden benim bilgilerimi alıyorsun diye Tabii ki  de cevap  Hayır .


     Veya evinize, iş yerinize İnternet satın almayı istiyorsunuz sizlere ilk öncelikle paketler hakkında bilgiler verilir sizler hangisi sizin için uygun olursa onu satın almak istersiniz buraya kadar her şey güzel gider sonra sizlerden kimlik bilgilerinizi veya iş yeri bilgilerinizi isterler. Onlara da Neden ben bu bilgilerimi yada evraklarımı vereyim mi ? Diyorsunuz Tabii ki de cevap yine Hayır.

Sonuç olarak; Bu işlemlerimiz de belli prosedürün olduğunu ve belli bir yasal zorunluluktan ötürü yapıldığı bildiğimiz için sorgulamıyoruz.  Bu firmalara olan güvenimiz de tam …

Peki  Toplu Sms satın alırken neden evrak konusunda bu kadar tereddütlüyüz?
Sebeplerimiz  şunlar olabilir;
  1.       İnternet satın alıyorum sizleri görmüyorum nasıl güveneceğim derseniz ? 

        Cevabı  çok kolay;Artık her sms firmasının BTK tarafından verilen  bir B kodu vardır bunu öğrenip https://www.btk.gov.tr/nts/BXXX.pdf adresinden böyle bir firma var mı ? Diye kontrol edebilirsiniz .                                                                                                                 
      Eğer bu da sizleri ikna etmedi ise toplu sms firmasının STH lisanın olup olmadığını http://yetkilendirme.btk.gov.tr/Yetkilendirme/isletmeci-arama.xhtml adresinden kontrol edebilirsiniz.


                         2.     Evraklarımı gönderdim sistemi satın aldım peki evraklarımla farklı bir işlem yapılmayacağını nereden bileceğim derseniz ?

Sizlerden gerekli evraklarınızı alırken abonelik sözleşmesi imzalıyoruz bu sözleşeme BTK (Bilişim Teknoloji Kurumu) tarafından hazırlanmıştır ve genel bir sözleşmedir bu sözleşmenin  16. Maddesinin  4. Fıkrasında bunu ile sizlerin tüm bilgilerinin korunduğunu içerir.


 Diğer bir husus ise sizlerden istenilen gerekli evraklarının tamamı BTK(Bilişim Teknoloji  Kurumu) tarafından istenilmektedir. Bunu  nereden bileceğim derseniz eğer;

STH hizmeti sunan işletmecilerden, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca hazırlanan ve 28/07/2010 tarih 27655 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği nin 15 inci maddesinin altıncı fıkrası gereğince, çalıştıkları kişi veya kurumlardan bu belgeleri eksiksiz olarak almaları istenmektedir.
İlgili yönetmeliği incelemek için BTK'nın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.btk.gov.tr





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder